Lid.Atletiekunie
Univé Noord Nederland Ruchti Zuidlaren Provincie Drenthe Pedicure Ina Oortwijn
Volg ons op Facook
 

Arnoud Magnin Wintercross

De Arnoud Magnin Wintercross, dit jaar op 5 februari! 1e wedstrijd van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe!

Loopgroep De Drentsche Aa uit Zuidlaren organiseert al vele jaren op de eerste zondag van februari de inmiddels welbekende Arnoud Magnin Wintercross. In de Coronajaren 2021 en 2022 kon de cross helaas niet worden georganiseerd, maar dit jaar vindt dit mooie evenement wederom plaats en wel op zondag 5 februari 2023!

Het wordt weer 4 of 8 km bikkelen door het winterse Drentsche landschap op geaccidenteerd terrein. Deze cross trekt elk jaar vele recreatielopers en wedstrijdlopers die het zware werk niet schuwen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor de aloude prachtige route door het welbekende natuurgebied rond Schipborg en de Drentsche Aa.

De 8 km wedstrijd maakt ook dit jaar deel uit van een loopcircuit dat door de lokale loopverenigingen wordt georganiseerd in de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Borger-Odoorn. Verspreid over het hele jaar worden zeven (7) wedstrijden gehouden, waarbij het circuit de naam krijgt van de nieuwe hoofdsponsor, te weten Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe.

De Arnoud Magnin Winter Cross is de eerste wedstrijd in dit nieuwe Loopcircuit van 2023. Voor deelnemers die aan meerdere evenementen van het Loopcircuit gaan deelnemen geldt er een klassement. Loopgroep De Drentsche Aa eert haar oud hoofdtrainer en mede-oprichter Arnoud Magnin, die in 2007 overleed, met de naamgeving van deze cross.

Voor-inschrijving is mogelijk tot en met 29 januari 2023 via www.inschrijven.nl. De na-inschrijving is mogelijk tot een half uur voor het startschot, dat om 10.00 uur gelost wordt. Plaats van handeling is de omgeving van de sportvelden de Wenakkers, Randweg 3 in Zuidlaren. De accommodatie van de voetbalclub Zuidlaren wordt gebruikt als kleed-en douchegelegenheid. De start van zowel de 4 als de 8 km is aan de nabij gelegen Zeegserweg. Voor meer informatie kunt u terecht op www.loopcircuitdekopvandrenthe.nl en www.loopgroepdedrentscheaa.nl.

< Terug naar het programma