Lid.Atletiekunie
Univé Noord Nederland Ruchti Zuidlaren Provincie Drenthe Run2Day Assen
Volg ons op Facook
 

Annen, 01-05-20244

Wandeltochten en hardloopwedstrijden bij 16e Magnesium Run van Gieten

Op zaterdag 11 mei wordt de 16e Magnesium Run van Gieten georganiseerd. Dit jaar ook weer met een zeer uitgebreid programma voor jong en oud.

Een wandeltocht met naar keuze routes over 6,7 km. en 10,7 km. door de prachtige natuur van Gieten en omstreken is er voor sportievelingen die wandelend (met of zonder nordic walking stokken) de routes willen afleggen.

De start is tussen 13.00 uur en 14.00 uur op de Brink, waar een ieder zich dan ook kan inschrijven.

Verder de traditionele uitgebreide jeugdwedstrijden voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar met daaraan verbonden het Scholenkampioenschap van de Gemeente Aa en Hunze.

Er zijn al meer dan 300 aanmeldingen van kinderen binnen, dus wordt het weer een ware happening met veel publiek. Pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s komen de kinderen dan enthousiast aanmoedigen. Zij starten vanaf 13.30 uur en lopen afstanden tussen 250 en 2050 meter. Framerunners en VB-lopers maken het middag programma compleet.

Voor de meer geoefende hardlopers zijn er verschillende uitdagingen. Een wedstrijd- /trimloop over 5,3 km., een wedstrijd-/trimloop over 10 km. en een halve marathon (21,1 km.). De halve marathon met ca. 200 deelnemers start al om 10.30 uur, waarbij het de verwachting is dat de eerste lopers al om ca. 11.45 uur bij de finish op de Brink zullen zijn. De beide andere afstanden starten resp. om 17.30 uur en 16.30 uur. De wedstrijden in Gieten maken deel uit van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe.

In totaal hebben zich al een 800 sportievelingen (320 kinderen en 480 volwassenen) aangemeld waar onder vele bekende lopers / loopsters. De verwachting is dan ook dat er sterke winnaars op het podium komen te staan en er snelle tijden worden gelopen. De deelnemers komen onder uit Duitsland en België en verder uit geheel Nederland. Het is dan ook veel meer dan een regionale wedstrijd en wordt de Magnesium Run van Gieten inmiddels dan ook massaal omarmt door de wedstrijdlopers. De jongste aangemelde deelnemer is 2 jaar en de oudste 78 jaar. Voor-inschrijven is nog mogelijk tot en met donderdag 9 mei en op de wedstrijddag zelf kan men zich ook nog aanmelden.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de website: www.runvangieten.nl.

Annen, 17-03-2024

De Annerbos Cross, een groot succes! Met winnaars Barry Bronsema en Christien Koning.

Start 10k Annerbos Cross 2024 Schapen bij Annerbos Cross 2024

Zondag 17 maart vond de Annerbos Cross plaats, onderdeel van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe.
Een record aantal deelnemers liepen 5 of 10 kilometer op het nieuwe parcours door het Kniphorstbos.

Ook de kidsrun was een groot succes. Hier stonden ruim 180 jeugdige deelnemers aan de start voor verschillende afstanden.
De 10 kilometer werd gewonnen door Barry Bronsema. De atleet uit Meedhuizen legde de afstand af in de snelle tijd van 36.29 minuten.
Op de voet gevolgd door René Smit uit Zuidbroek (37.24 minuten) en Erik van Deelen uit Assen (38.25 minuten).

Bij de vrouwen was Christien Koning uit Groningen de snelste op de 10 kilometer. Zij finishte in de snelle tijd van 42.39 minuten.
Zij werd gevolgd door Annemoon Roeland uit Leiden in een tijd van 44.28. Derde werd Hillie van der Wal uit Leeuwarden met 45.22 minuten.
Op de vijf kilometer won bij de mannen Lars van Seijen uit Groningen in 17.59 minuten en bij de vrouwen won Suze van Driel uit Beilen in 20.51 minuten.

Annen, 25-02-2024

Annerboscross: hardloopfestijn voor iedereen

Logo Annerboscross

Met routes van 5 en 10 kilometer en verschillende afstanden voor kinderen belooft de Annerboscross een hardloopfestijn voor iedereen te worden! Op zondag 17 maart staat de tweede loop van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe op het programma.

Vanaf 12.30 uur is het eerst de beurt aan de jonge deelnemers. Zowel voor de kleuters, als voor leerlingen van de groepen 3 & 4, 5 & 6 en 7 & 8 zijn routes afgezet. Om 14.30 uur is het tijd voor de 5 en 10 kilometer. De start is bij Zwembad De Borghoorns in Annen. Het parcours van de Kidsrun loopt door het bosje bij het zwembad, de 5 en 10 kilometer brengt deelnemers door het Kniphorstbos.

Deelname

Deelname aan de Kidsrun is gratis. Kosten voor zowel de 5 als 10 km zijn bij voor-inschrijving € 9,-. De na-inschrijving kost € 10,-. Wil je zeker zijn van een startnummer? Schrijf je dan van tevoren in via www.annerboscross.nl. Ook kan ter plekke nog worden ingeschreven vanaf 12 uur tot uiterlijk een kwartier voor aanvang van de betreffende wedstrijd. Meer informatie is te vinden op www.loopcircuitdekopvandrenthe.nl of www.annerboscross.nl.

Schipborg, 5 februari 2024

Start Loopcircuit de Kop van Drenthe in Schipborg succesvol verlopen.

Zondag 4 februari werd de eerste wedstijd van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe in Schipborg georganiseerd.

De Arnoud Magnin Wintercross kan terug zien op een geslaagde editie. Onder goede weersomstandigheden werd op een fraai maar zeer uitdagend parkoers in de omgeving van de Drentsche Aa gelopen over 4 km. en 8 km. Voor het eerst werd ook een jeugdwedstrijd gehouden met een afstand van 4 km.

Jordy Smook uit Veendam was bij de jongens de snelste(15.58 min.) en bij de meisjes was de jeugdige en talentvolle Emma Dijkstra de winnares (19.23 min.).

Bij de 4 km. volwassenen ging de overwinning naar Sander Doorn uit Haren met een tijd van 17.00 min., gevolgd door Matthijs Höster uit Annen en Dirk Jan Swart uit Hoogeveen. Bij de vrouwen was Daphne Spreen uit Rolde oppermachtig met een tijd van 17.23 min. kwam ze als eerste over de streep gevolgd door Olga Elling uit Vries en Annemarie Weeda uit Assen.

Rikjan Bathoorn uit Peize (vorig seizoen eindwinnaar van het klassement) was nu ook gelijk weer de snelste over de 8 km. loop. In 30.21 minuten legde hij het parkoers af en werd op 14 seconden gevolgd door Tim Grelling uit Groningen en Barry Bronsema eindigde op 1,01 minuut achterstand als derde.

Bij de vrouwen 8 km. was Sabine Spreen uit Rolde duidelijk de snelste ( 33.51 min.). Nadat zus Daphne de 4 km. al had gewonnen maakte Sabine het feestje voor de familie Spreen dus compleet.

Heleen Wijnans uit Groningen werd 2 e (36.08) voor Sanne Niestijl (37.03).

Al met al dus een geslaagde opening van het nieuwe seizoen van het klassement.

De volgende wedstrijd van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe is op zondag 17 maart: de Anner Boscross in Annen.

Gieten, 15 januari 2024

DSTV Decemberloop Peize nieuw in Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe.

Na het succesvolle klassement van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe in 2023 zal ook in 2024 weer een klassement worden gehouden.

Zes van de zeven bestaande organisaties zullen in 2024 weer deelnemen.
De organisatie van de VOV-run in Vries heeft besloten te stoppen met organiseren. Hierdoor ontstond ruimte voor een nieuwe organisatie. De Stichting Loopcircuit de Kop van Drenthe is blij met een nieuwe zevende wedstrijd te weten de DSTV Decemberloop in Peize.

De organisatoren in Peize hebben al meer dan 30 jaar ervaring met het organiseren van de Wintercross. De laatste editie trok in december 377 deelnemers en ze zijn dus een welkome aanvulling van het loopcircuit. De volgende wintercross wordt op zondag 8 december 2024 georganiseerd en wordt hiermede de laatste wedstrijd in het circuit 2024.

Door de aanpassingen heeft de Zeijer Strubbenloop een nieuwe wedstrijddatum. De oorspronkelijke datum van 24 november wordt gewijzigd in zondag 10 november 2024.

Door al deze wijzigingen is er een nog betere spreiding over het jaar van de 7 wedstrijden van het circuit. Op 4 februari wordt gestart met de Arnoud Magnin wintercross in Schipborg en wordt dus afgesloten met de Decemberloop in Peize.

Univé is ook in 2024 weer de hoofdsponsor en naamgever van het Loopcircuit. De organisatie zoekt nog een paar co-sponsoren voor dit mooie en bij de lopers populaire klassement. Alle informatie over het loopcircuit is te vinden op de website: www.loopcircuitdekopvandrenthe.nl.

Het volledige programma van het Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe is als volgt:
Zondag 4 februari Arnoud Magnin wintercross Schipborg
Zondag 17 maart Anner Boscross
Zaterdag 4 mei Hunebedloop Borger
Zaterdag 11 mei Magnesium Run van Gieten
Zaterdag 12 oktober Zuidlaardermarktloop
Zondag 10 november Zeijer Strubbenloop
Zondag  8 december DSTV Decemberloop Peize


30 juli 2023

RABO CLUBSUPPORT 2023

Logo Run van Gieten 15e editie

Dit jaar wordt opnieuw door de Rabobank de RABOBANK CLUBSUPPORT 2023 georganiseerd.

Hiervoor worden de leden van de Rabobank Assen en Noord Drenthe in de gelegenheid gesteld om maximaal 3 stemmen uit te brengen op de voor hen favoriete club, stichting of vereniging. Het aantal op hun uitgebrachte stemmen zorgen dan voor een puntentotaal dat, daaraan gekoppeld, een evenredig bedrag voor de aangegeven club, stichting of vereniging gaat op leveren.

Als bestuur van de Stichting Loopcircuit De Kop van Drenthe zouden wij het bijzonder op prijs stellen dat jullie, als sympathisant of misschien wel als deelneemster-deelnemer van een van de vele wedstrijden, die wij de afgelopen 10 jaren hebben georganiseerd, ons gunstig gezind zijn en ons een voorkeur stem willen geven en-of de reststemmen zouden willen uitbrengen op onze Stichting of een van de aangesloten plaatselijke organisaties waar de wedstrijden jaarlijks worden gehouden.

De reden dat wij dit verzoek doen is dat wij, met deze RABOBANK CLUBACTIE 2023 een extra ondersteuning kunnen creëren naast de ondersteuning van onze sponsoren Univé, Ruchtie Zuidlaren, de Gemeenten Aa en Hunze en de Gemeente Tynaarlo, en de inschrijfkosten laag kunnen blijven houden en deelname van de basisschool kinderen voor de meeste wedstrijden gratis zijn.

Na een geslaagde proefperiode in 2022 voor het mogelijk inpassen van Frame Running binnen ons Loopcircuit, in samenwerking met Univé, is het Frame Running vanaf 2023 een vast onderdeel geworden van het Loopcircuit De Kop van Drenthe. Ook deze deelname aan dit wedstrijdonderdeel is gratis.

De organiserende plaatselijke organisaties in 2023 zijn op volgorde van wedstrijddata:

Arnoud Magnin Wintercross
Anner Boscross
Hunebedloop Borger ( valt onder de Rabobank Het Drentse Land )
Run van Gieten
Zuidlaardermarktloop
VOV Run Vries
Zeijer Strubbenloop

Het is om de bovenvermelde reden dat wij als gezamenlijke organisaties jullie om support vragen en het bijzonder op prijs zouden stellen wanneer hier positief op zou worden gereageerd. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie medewerking aan deze ondersteuning.

Belangrijk om te weten: De start van de stemperiode is 4 september en loopt tot 26 september.

Stemmers die willen stemmen op hunnebedloop Borger (onderdeel van loopcircuit Noord Drenthe) kunnen via Rabobank Het Drenthse Land stemmen

13 mei 2023

Snelle tijden op derde lustrum Magnesium Run van Gieten. Ondanks de hitte worden vier parcoursrecord verbroken

De vijftiende editie van de Magnesium Run van Gieten heeft zaterdag 800 hardlopers op de been gebracht. Dat is veel meer dan een jaar geleden. Ook deze keer was een gevarieerd programma samengesteld met maar liefst 15 onderdelen. Van 250 meter tot 50 kilometer. Ter gelegenheid van het derde lustrum is ook een wandeling gehouden.

Ondanks de hitte werd maar liefst vier keer een parcoursrecord verbroken.

21,1 km. Halve Marathon:
Wilfred van Holst mag zich wederom Open Noordelijk kampioen halve marathon noemen. De atleet uit Assen liep de 21 kilometer en 195 meter in een tijd van 1.11.14, een nieuw parcoursrecord. Olfert Molenhuis uit Assen (1.12.04) en Gerard Vos uit Appingedam (1.17.25) kwamen als tweede en derde man over de eindstreep. Rianne Harmsen de Boer uit Drachten werd gehuldigd als Open Noordelijk kampioen halve marathon (1.27.00), een nieuw parcoursrecord. Leonie Meijer uit Roden (1.33.34) en Saffira Kiewiet uit Gieten (1.34.24) gingen met de tweede en de derde prijs naar huis.

Ultrarun 50 kilometer
Gino Casier uit het Belgische Wilrijk is Open Noordelijk kampioen ultrarun 50 kilometer geworden (3.37.09). Aron Strengholt uit Groningen (3.47.45) en Jelle Bolte uit Bergschenhoek (4.24.48) moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats in het eindklassement. De snelste vrouw op de 50 kilometer was Hinke Schokker. De atlete uit Eastermar liep na 3.37.40 over de finishmat. Mascha Rondhuis uit Leek kreeg als tweede vrouw de medaille omgehangen (3.53.23).

De 6 en 10 km. werden gelopen voor het klassement van het Univé Loopcircuit de kop van Drenthe. Enige honderden deelnemers legden hun afstand af waarbij vele toplopers/loopsters uit Noord-Nederland.

Uitslagen 6 kilometer:
Mannen: 1.Jasper de Jong uit Leek, 21.15
2. Jesse Dekker uit Groningen, 21.19
3. Luuk Knossen uit Heiligerlee, 21.42

Vrouwen:
1. Sabine Spreen uit Rolde, 22.37 (nieuw parcoursrecord)
2. Daphne Spreen uit Rolde, 24.20
3. Manon Otter uit Wildervank, 24.54

Uitslagen 10 kilometer:
Mannen: 1. Geart Jorritsma uit Nijland, 32.56
2. René Smith uit Zuidbroek, 33.40
3. Tim Grelling uit Groningen, 34.58

Vrouwen:
1. Annewil Schreuder uit Veendam, 38.51 (nieuw parcoursrecord)
2. Reinie Boven uit Finsterwolde, 40.59
3. Christien Koning uit Groningen, 42.49

Scholenkampioenschap
Kinderen van 2 tot en met 12 jaar konden afhankelijk van de leeftijd meedoen aan wedstrijden van 250, 500, 1000, 1600 en 2000 meter. In totaal 263 kinderen stonden aan de start. Verder werd gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente en Hunze. OBS Gieten heeft de titel geprolongeerd. OBS Bonnen uit Gieten en OBS De Kameleon uit Eexterveen legden beslag op de tweede en derde prijs.

Verder waren er wedstrijden voor framerunners en VB-lopers en een wandeltocht over 6 en 10 kilometer ook met enige tientallen wandelaars. Kortom een volle wedstrijddag welke onder hele mooie weersomstandigheden werd gehouden. De organisatie kan dan ook terug zien op een zeer geslaagd evenement.


8 mei 2023

Roy Hoornweg en Annewil Schreuder winnen Hunebedloop

Hunebedloop 2023

BORGER – Roy Hoornweg uit Papendrecht en Annewil Schreuder uit Veendam hebben de zesde editie van de Hunebedloop in Borger op hun naam geschreven.

Hoornweg noteerde na tien kilometer een eindtijd van 31 minuten en 58 seconden en was daarmee ruim sneller dan de concurrentie. De nummer twee, Freek Hoolsema uit Assen, kwam bijna twee minuten later over de finish na 33 minuten en 41 seconden. De derde plaats ging naar Edwin Slijkhuis uit Zuidhorn, die er 34 minuten en 16 seconden over deed.

Schreuder was bij de dames beduidend de beste en won na 39 minuten en 31 seconden, ruim voor de nummers twee en drie, Heleen Weinans uit Groningen (43.02) en Saffira Kiewiet uit Gieten (43.22).

De vijf kilometer werd bij de mannen gewonnen door Finn van Pinksteren uit Middelstum (16.54), bij de dames was Sabine Spreen uit Rolde de beste (19.21).

Er kwamen in totaal 573 deelnemers aan de start: 416 lopers voor de 5 en 10 kilometer en 157 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar voor de Oek-jeugdloop. Zij liepen rondjes rond de Willibrordkerk van 330, 660 en 990 meter.

De routes van het jaarlijkse loopevenement, onderdeel van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe, voerden de deelnemers over de Hondsrug en langs het grootste hunebed van Nederland.

Rosso's Running Channel was ook van de partij en heeft een mooie weergave van de dag en de route gemaakt.

23 april 2023

15e Magnesium Run van Gieten 4e wedstrijd Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe.

Op zaterdag 13 mei wordt de 4e wedstrijd van het Univé Loopcircuit gehouden in Gieten: de 15e Magnesium Run van Gieten. Na de Magnincross, de Anner Boscross en de Hunebedloop in Borger dus Gieten.

Zoals gewoonlijk is er weer een heel uitgebreid wedstrijdprogramma met als laatste onderdelen de 6 kilometer en de 10 kilometer voor het klassement van het circuit. De 10 kilometer gaat om 16.30 uur van start gevolgd door de 6 kilometer om 17.15 uur. Aan de 6 kilometerloop is ook een team-/bedrijvenloop gekoppeld.

Voor dat deze wedstrijden van start gaan is er dan al een heel wedstrijdprogramma afgewerkt. Te beginnen ’s-morgens om 11.00 uur met een Ultrarun over 50 kilometer en een halve marathon 21,1 km.. Aan beide wedstrijden is het open noord Nederlands kampioenschap verbonden. Voor de wedstrijdlopen over 6, 10, 21,1 en 50 kilometer zijn hoge prijzenschema’s beschikbaar gesteld en zijn er hoge premies te behalen bij het lopen van een nieuw parkoersrecord. Diverse sterke lopers en loopsters hebben zich inmiddels al aangemeld. Bij de 50 kilometer zijn er ook al aanmeldingen van Belgische en Duitse lopers.

Ook wandelaars kunnen deelnemen: Tussen 13.00 uur en 13.30 uur kan gestart worden voor een wandeltocht over naar keuze 6 of 10 kilometer. De route is geschikt voor wandelaars en nordic-walkers. Voor dit wandelonderdeel kunnen deelnemers zich ter plekke aanmelden, dus geen voor-inschrijving. Een deel van het inschrijfgeld (50%) wordt geschonken aan de voedselbank in Aa en Hunze.

Vervolgens komt vanaf 13.45 uur een uitgebreid jeugdprogramma aan bod. Te beginnen met koters van 2 jaar oud en oplopend voor scholieren van groep 8 van de basisscholen, dit overstanden van 250 meter tot 2000 meter. Iedere leeftijdsgroep loopt in een aparte wedstrijd en zijn er telkens 3 bekers te verdienen voor de eerste 3 jongens en de eerste 3 meisjes. Er wordt dan ook nog gestreden voor het scholenkampioenschap van de Gemeente Aa en Hunze. Ook komen tussentijds dan framerunners aan de start voor een wedstrijd over 2000 meter en is er een G-loop over 1000 meter.

Met dit programma mag Gieten zich met trots de organisatie noemen met het breedste wedstrijdprogramma in Noord Nederland.

Voor alle wedstrijdlopen kan men zich aanmelden via de website: www.runvangieten.nl of op de wedstrijddag zelf op de Brink in Gieten (in het gebouw van Impuls).

Vanaf 16.30 uur is er ook nog een afterparty in de Ponybar.

Het beloofd een mooie loopdag te worden op 13 mei.

Start Annerboscross 2023