Lid.Atletiekunie
Univé Noord Nederland Ruchti Zuidlaren Provincie Drenthe Pedicure Ina Oortwijn
Volg ons op Facook
 

30 juli 203

RABO CLUBSUPPORT 2023

Logo Run van Gieten 15e editie

Dit jaar wordt opnieuw door de Rabobank de RABOBANK CLUBSUPPRT 2023 georganiseerd.

Hiervoor worden de leden van de Rabobank Assen en Noord Drenthe in de gelegenheid gesteld om maximaal 3 stemmen uit te brengen op de voor hen favoriete club, stichting of vereniging. Het aantal op hun uitgebrachte stemmen zorgen dan voor een puntentotaal dat, daaraan gekoppeld, een evenredig bedrag voor de aangegeven club, stichting of vereniging gaat op leveren.

Als bestuur van de Stichting Loopcircuit De Kop van Drenthe zouden wij het bijzonder op prijs stellen dat jullie, als sympathisant of misschien wel als deelneemster-deelnemer van een van de vele wedstrijden, die wij de afgelopen 10 jaren hebben georganiseerd, ons gunstig gezind zijn en ons een voorkeur stem willen geven en-of de reststemmen zouden willen uitbrengen op onze Stichting of een van de aangesloten plaatselijke organisaties waar de wedstrijden jaarlijks worden gehouden.

De reden dat wij dit verzoek doen is dat wij, met deze RABOBANK CLUBACTIE 2023 een extra ondersteuning kunnen creëren naast de ondersteuning van onze sponsoren Univé, Ruchtie Zuidlaren, de Gemeenten Aa en Hunze en de Gemeente Tynaarlo, en de inschrijfkosten laag kunnen blijven houden en deelname van de basisschool kinderen voor de meeste wedstrijden gratis zijn.

Na een geslaagde proefperiode in 2022 voor het mogelijk inpassen van Frame Running binnen ons Loopcircuit, in samenwerking met Univé, is het Frame Running vanaf 2023 een vast onderdeel geworden van het Loopcircuit De Kop van Drenthe. Ook deze deelname aan dit wedstrijdonderdeel is gratis.

De organiserende plaatselijke organisaties in 2023 zijn op volgorde van wedstrijddata:

Arnoud Magnin Wintercross
Anner Boscross
Hunebedloop Borger ( valt onder de Rabobank Het Drentse Land )
Run van Gieten
Zuidlaardermarktloop
VOV Run Vries
Zeijer Strubbenloop

Het is om de bovenvermelde reden dat wij als gezamenlijke organisaties jullie om support vragen en het bijzonder op prijs zouden stellen wanneer hier positief op zou worden gereageerd. Wij zijn zeer benieuwd naar jullie medewerking aan deze ondersteuning.

Belangrijk om te weten: De start van de stemperiode is 4 september en loopt tot 26 september.

Stemmers die willen stemmen op hunnebedloop Borger (onderdeel van loopcircuit Noord Drenthe) kunnen via Rabobank Het Drenthse Land stemmen

13 mei 2023

Snelle tijden op derde lustrum Magnesium Run van Gieten. Ondanks de hitte worden vier parcoursrecord verbroken

De vijftiende editie van de Magnesium Run van Gieten heeft zaterdag 800 hardlopers op de been gebracht. Dat is veel meer dan een jaar geleden. Ook deze keer was een gevarieerd programma samengesteld met maar liefst 15 onderdelen. Van 250 meter tot 50 kilometer. Ter gelegenheid van het derde lustrum is ook een wandeling gehouden.

Ondanks de hitte werd maar liefst vier keer een parcoursrecord verbroken.

21,1 km. Halve Marathon:
Wilfred van Holst mag zich wederom Open Noordelijk kampioen halve marathon noemen. De atleet uit Assen liep de 21 kilometer en 195 meter in een tijd van 1.11.14, een nieuw parcoursrecord. Olfert Molenhuis uit Assen (1.12.04) en Gerard Vos uit Appingedam (1.17.25) kwamen als tweede en derde man over de eindstreep. Rianne Harmsen de Boer uit Drachten werd gehuldigd als Open Noordelijk kampioen halve marathon (1.27.00), een nieuw parcoursrecord. Leonie Meijer uit Roden (1.33.34) en Saffira Kiewiet uit Gieten (1.34.24) gingen met de tweede en de derde prijs naar huis.

Ultrarun 50 kilometer
Gino Casier uit het Belgische Wilrijk is Open Noordelijk kampioen ultrarun 50 kilometer geworden (3.37.09). Aron Strengholt uit Groningen (3.47.45) en Jelle Bolte uit Bergschenhoek (4.24.48) moesten genoegen nemen met de tweede en derde plaats in het eindklassement. De snelste vrouw op de 50 kilometer was Hinke Schokker. De atlete uit Eastermar liep na 3.37.40 over de finishmat. Mascha Rondhuis uit Leek kreeg als tweede vrouw de medaille omgehangen (3.53.23).

De 6 en 10 km. werden gelopen voor het klassement van het Univé Loopcircuit de kop van Drenthe. Enige honderden deelnemers legden hun afstand af waarbij vele toplopers/loopsters uit Noord-Nederland.

Uitslagen 6 kilometer:
Mannen: 1.Jasper de Jong uit Leek, 21.15
2. Jesse Dekker uit Groningen, 21.19
3. Luuk Knossen uit Heiligerlee, 21.42

Vrouwen:
1. Sabine Spreen uit Rolde, 22.37 (nieuw parcoursrecord)
2. Daphne Spreen uit Rolde, 24.20
3. Manon Otter uit Wildervank, 24.54

Uitslagen 10 kilometer:
Mannen: 1. Geart Jorritsma uit Nijland, 32.56
2. René Smith uit Zuidbroek, 33.40
3. Tim Grelling uit Groningen, 34.58

Vrouwen:
1. Annewil Schreuder uit Veendam, 38.51 (nieuw parcoursrecord)
2. Reinie Boven uit Finsterwolde, 40.59
3. Christien Koning uit Groningen, 42.49

Scholenkampioenschap
Kinderen van 2 tot en met 12 jaar konden afhankelijk van de leeftijd meedoen aan wedstrijden van 250, 500, 1000, 1600 en 2000 meter. In totaal 263 kinderen stonden aan de start. Verder werd gestreden om het scholenkampioenschap van de gemeente en Hunze. OBS Gieten heeft de titel geprolongeerd. OBS Bonnen uit Gieten en OBS De Kameleon uit Eexterveen legden beslag op de tweede en derde prijs.

Verder waren er wedstrijden voor framerunners en VB-lopers en een wandeltocht over 6 en 10 kilometer ook met enige tientallen wandelaars. Kortom een volle wedstrijddag welke onder hele mooie weersomstandigheden werd gehouden. De organisatie kan dan ook terug zien op een zeer geslaagd evenement.


8 mei 2023

Roy Hoornweg en Annewil Schreuder winnen Hunebedloop

Hunebedloop 2023

BORGER – Roy Hoornweg uit Papendrecht en Annewil Schreuder uit Veendam hebben de zesde editie van de Hunebedloop in Borger op hun naam geschreven.

Hoornweg noteerde na tien kilometer een eindtijd van 31 minuten en 58 seconden en was daarmee ruim sneller dan de concurrentie. De nummer twee, Freek Hoolsema uit Assen, kwam bijna twee minuten later over de finish na 33 minuten en 41 seconden. De derde plaats ging naar Edwin Slijkhuis uit Zuidhorn, die er 34 minuten en 16 seconden over deed.

Schreuder was bij de dames beduidend de beste en won na 39 minuten en 31 seconden, ruim voor de nummers twee en drie, Heleen Weinans uit Groningen (43.02) en Saffira Kiewiet uit Gieten (43.22).

De vijf kilometer werd bij de mannen gewonnen door Finn van Pinksteren uit Middelstum (16.54), bij de dames was Sabine Spreen uit Rolde de beste (19.21).

Er kwamen in totaal 573 deelnemers aan de start: 416 lopers voor de 5 en 10 kilometer en 157 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar voor de Oek-jeugdloop. Zij liepen rondjes rond de Willibrordkerk van 330, 660 en 990 meter.

De routes van het jaarlijkse loopevenement, onderdeel van het Univé Loopcircuit De Kop van Drenthe, voerden de deelnemers over de Hondsrug en langs het grootste hunebed van Nederland.

Rosso's Running Channel was ook van de partij en heeft een mooie weergave van de dag en de route gemaakt.

23 april 2023

15e Magnesium Run van Gieten 4e wedstrijd Univé Loopcircuit de Kop van Drenthe.

Op zaterdag 13 mei wordt de 4e wedstrijd van het Univé Loopcircuit gehouden in Gieten: de 15e Magnesium Run van Gieten. Na de Magnincross, de Anner Boscross en de Hunebedloop in Borger dus Gieten.

Zoals gewoonlijk is er weer een heel uitgebreid wedstrijdprogramma met als laatste onderdelen de 6 kilometer en de 10 kilometer voor het klassement van het circuit. De 10 kilometer gaat om 16.30 uur van start gevolgd door de 6 kilometer om 17.15 uur. Aan de 6 kilometerloop is ook een team-/bedrijvenloop gekoppeld.

Voor dat deze wedstrijden van start gaan is er dan al een heel wedstrijdprogramma afgewerkt. Te beginnen ’s-morgens om 11.00 uur met een Ultrarun over 50 kilometer en een halve marathon 21,1 km.. Aan beide wedstrijden is het open noord Nederlands kampioenschap verbonden. Voor de wedstrijdlopen over 6, 10, 21,1 en 50 kilometer zijn hoge prijzenschema’s beschikbaar gesteld en zijn er hoge premies te behalen bij het lopen van een nieuw parkoersrecord. Diverse sterke lopers en loopsters hebben zich inmiddels al aangemeld. Bij de 50 kilometer zijn er ook al aanmeldingen van Belgische en Duitse lopers.

Ook wandelaars kunnen deelnemen: Tussen 13.00 uur en 13.30 uur kan gestart worden voor een wandeltocht over naar keuze 6 of 10 kilometer. De route is geschikt voor wandelaars en nordic-walkers. Voor dit wandelonderdeel kunnen deelnemers zich ter plekke aanmelden, dus geen voor-inschrijving. Een deel van het inschrijfgeld (50%) wordt geschonken aan de voedselbank in Aa en Hunze.

Vervolgens komt vanaf 13.45 uur een uitgebreid jeugdprogramma aan bod. Te beginnen met koters van 2 jaar oud en oplopend voor scholieren van groep 8 van de basisscholen, dit overstanden van 250 meter tot 2000 meter. Iedere leeftijdsgroep loopt in een aparte wedstrijd en zijn er telkens 3 bekers te verdienen voor de eerste 3 jongens en de eerste 3 meisjes. Er wordt dan ook nog gestreden voor het scholenkampioenschap van de Gemeente Aa en Hunze. Ook komen tussentijds dan framerunners aan de start voor een wedstrijd over 2000 meter en is er een G-loop over 1000 meter.

Met dit programma mag Gieten zich met trots de organisatie noemen met het breedste wedstrijdprogramma in Noord Nederland.

Voor alle wedstrijdlopen kan men zich aanmelden via de website: www.runvangieten.nl of op de wedstrijddag zelf op de Brink in Gieten (in het gebouw van Impuls).

Vanaf 16.30 uur is er ook nog een afterparty in de Ponybar.

Het beloofd een mooie loopdag te worden op 13 mei.

Start Annerboscross 2023